Na haar studie psychologie, met als specialisatie ontwikkelingspsychologie, woont Marjo van Ekelenburg ruim een jaar in New York en diverse andere plaatsen in het buitenland. Vanaf 1985 start ze met het geven van trainingen op het gebied van stressmanagement.

In 1987 begint ze haar werk bij ABN AMRO Bank N.V., waar ze jaren verantwoordelijk is voor de werving, selectie en opleiding van het hogerkader in binnen- en buitenland. Vervolgens maakt ze de overstap naar de functie van kantoordirecteur in het kantorennet.

In 1996 stapt ze over naar Ernst & Young Van der Giessen, verricht werkzaamheden als selectiepsycholoog en zet activiteiten op in de richting van coaching en loopbaanadvisering.
In 1999 wordt ze partner bij Ernst & Young. De onafhankelijkheidsdiscussies met betrekking tot de accountancy leiden in 2002 tot het ontbinden van de adviesgroep.
In april 2002 start zij haar eigen bureau, Van Ekelenburg MC²: management coaching & counseling.

In de periode 2008-2009 woont ze met haar gezin in Australië.

De combinatie van de studie ontwikkelingspsychologie, het werken op staf- en managementfuncties in het bedrijfsleven en de ervaringen als zelfstandig ondernemer, zijn bepalend voor het functioneren als coach, trainer en teambuilder.

Marjo van Ekelenburg is getrouwd met Jeroen Theunissen, huisarts te Roosendaal. Samen hebben zij twee kinderen.
Van Ekelenburg MC²  I  Amstel 91K  I  1018 EL Amsterdam I  T: +31(0)20-3413295  I   E: marjo@vanekelenburgmc2.nl